Učenici završnih razreda osnovnih škola širom Braničevskog okruga imali su priliku da poslušaju predavanje o zdravlju dr med sci. Saše Plećevića, poznatijeg kao „Dr Feelgood“, a potom i da se upoznaju sa radom prve privatne Srednje medicinske škole „Pavle Savić“ u Požarevcu.

Tokom marta dr Saša Plećević obilazio je osnovne škole u okrugu i učenicima završnih razreda držao predavanja o zdravoj ishrani i značaju fizičke aktivnosti. Objasnio im je zašto je važno svakoga dana unositi minimum dva litra tečnosti i pet obroka, kao i kako pritom izbeći četiri “bele smrti“ – so, šećer, belo brašno i masnu hranu.

Nakon predavanja upoznao je buduće srednjoškolce sa smerovima koje nudi Srednja medicinska škola “Pavle Savić” u Požarevcu i odgovarao na sva njihova pitanja. Pored smera medicinska sestra – tehničar koji je uvek popularan i tražen, đaci su bili veoma zainteresovani za smer fizioterapeutski tehničar koji nikada nije bio u ponudi u našem kraju.

On je naglasio da će nastava za decu koja treniraju biti prolagođena tako da neće trpeti ni nastava, a ni treninzi, da će biti uspostavljena saradnja škole sa sportskim klubovima i da će polaznici smera fizioterapeutski tehničar imati obezbeđenu adekvatnu praksu.

Posebno je istakao da će se raditi u malim grupama i da će, pored predavanja požarevačkih profesora, đaci ove škole imati prilike i da slušaju predavanja stručnjaka iz drugih gradova. Jedno takvo predavanje održano je tokom marta u prostorijama škole “Pavle Savić”. Reč je o regionalnom akreditovanom workshop-u na temu “Savremena tehnologija duži životni vek zuba” koji je vodio profesor dr Goran Tošić (PhD MSc DDS professor Gulf Medical University Unated Arab Emirates, guest teacher Dental School University of Torino, Italy).

„Tokom marta intenzivno se radilo na približavanju plana i programa rada naše škole budućim srednjoškolcima i urodilo je plodom, a nisu izostala ni predavanja stručnjaka u prostorijama škole. Ponosni smo što već u predupisnom roku imamo puno učenika koji se interesuju za smerove koje nudimo“, istakla je Marija Jotov, v.d. direktora Srednje medicinske škole „Pavle Savić“ u Požarevcu, i podsetila da, pored redovnih đaka, postoji mogućnost i upisa na vanredno školovanje.

Svi koji se upišu u predupisnom roku, koji je počeo u februaru i traje do kraja maja, imaće popust do 20 odsto na cenu školarine, uz mogućnost plaćanja u 10 rata.

Sve potrebne informacije u vezi upisa zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Srednje medicinske škole „Pavle Savić” ili dobiti pozivom na broj telefona +381 66 610 44 04, kao i svakog radnog dana u prostorijama škole.