U prostorijama Srednje medicinske škole „Pavle Savić“ u Požarevcu tokom februara održano je više predavanja za učenike završnog razreda osnovne škole. S obzirom na to da je oduziv đaka bio izuzetno dobar, predavanja će biti organizovana i u narednom periodu.

Zbog velikog interesovanja učenika održana su u više navrata predavanja na temu „Vršnjačko nasilje“, koja je izuzetno aktuelna poslednjih meseci, a predavač je bio diplomirani sociolog Vladan Jovanović. Na temu „Primena elemenata borbe u zaštiti od nasilja“ govorio je prof. dr Srđan Milosavljević, profesor strukovnih studija iz oblasti sporta.

„Izuzetno sam zadovoljna odzivom učenika, nastavnika, razrednih starešina i pedagoga predavanjima održanim u našoj školi. U narednom periodu nastavićemo sa organizacijom predavanja takođe na aktuelne teme među adolescentima. U fokusu će biti bolesti zavisnosti – pušenje, alkoholizam, narkomanija, zavisnost od video igrica“, najavljuje Marija Jotov, v.d. direktora Srednje medicinske škole „Pavle Savić“ u Požarevcu.

Predavanjima su prisustvovali učenici završnog razreda osnovnih škola koji su ujedno imali priliku da se upoznaju sa prostorom, planom i programom rada prve privatne Srednje medicinske škole „Pavle Savić“ u Požarevcu.

 

OTVORENA PRVA PRIVATNA SREDNJA MEDICINSKA ŠKOLA U POŽAREVCU

Podsećamo da je upis u ovu školu za školsku 2023/2024. već počeo i da su budućim učenicima na raspolaganju dva obrazovna profila: medicinska sestra – tehničar i fizioterapeutski tehničar. Pored redovnog, postoji mogućnost i upisa na vanredno školovanje.

Za redovne učenike nastava se obavlja po važećem nastavnom programu Ministarstva obrazovanja, a za vanredne učenike i lica na dokvalifikaciji i prekvalifikaciji organizuje se i konsultativna nastava, po posebnom rasporedu.

Svi koji se upišu tokom marta ostvariće popust na cenu školarine, a značajno je napomenuti da postoji mogućnost plaćanja u 10 rata.

 

POPUST PRILIKOM UPISA U SMŠ „PAVLE SAVIĆ“ U PREDUPISNOM ROKU

Sve potrebne informacije u vezi upisa zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Srednje medicinske škole „Pavle Savić” ili dobiti pozivom na broj telefona +381 66 610 44 04, kao i svakog radnog dana u prostorijama škole.